Ieder kind verdient een betrokken vader *

Kansrijke start: tijd voor vaders!

Tijd voor vadersZoals al langer bekend, heeft het actief betrekken van vaders door professionals en het faciliteren door werkgevers van vaderschap veel toegevoegde waarde voor moeders, kinderen en de vaders zelf.
Kinderen met betrokken vaders socialiseren beter, ontwikkelen zich beter en zijn gezonder.

Moeders met betrokken partners kunnen beter met stress omgaan, kijken positiever terug op de bevalling, ervaren een betere relatie met hun partner en scheiden minder vaak. Betrokken vaders zelf voelen zich gelukkiger, zijn gezonder en hebben een betere band met hun kind.

Genoeg reden om binnen Kansrijke Start beter en meer in vaderbetrokkenheid te investeren. Professionals en werkgevers kunnen dat niet alleen Daarom hebben verschillende vader-experts de krachten gebundeld in het Vadercollectief.

Dit collectief bestaat uit vaderspecialisten zoals Marjolein Keij van Pharos, Cecile Winkelman van Families Foundation, Robin de Jong en Niels Meijerink van het Expertise Centrum Vaders, Violet Petit-Steeghs van Erasmus School of Health Policy and Management (Erasmus Universiteit), Bob de Raadt van Vaderschapskennis en David Borman van Monkberry en ProParents.

Wat kunnen wij betekenen voor coalities Kansrijke Start:

  • Ondersteuning voor agendering en bewustwording vaderbetrokkenheid door een interactieve lezing of bijdrage tijdens bijeenkomsten
  • Inzicht geven in de verschillen tussen de rol van moeder en vader en praktische aanwijzingen hoe daarmee om te gaan
  • Advies over hoe je vaders (meer en beter) betrekt bij zorg en onderwijs
  • Workshop voor vaders over hoe je een betere werk-privé verhouding krijgt
  • Organiseren van gespreksgroepen voor vaders

Het Vadercollectief zal ook aanwezig zijn op de landelijke conferentie Kansrijke Start op 17 juni, waar gelegenheid is om informatie te krijgen, vragen te stellen of te worden geprikkeld door één van de vaderdeskundigen.

Zo zorgen we met elkaar voor meer Tijd voor Vaders, zodat vader niet alleen op Vaderdag in het zonnetje staat.

Tips voor het meer betrekken van vaders tijdens de zwangerschap?
Klik hier voor de poster!
ESHPMlogo vaders

Expertisecentrum vaders is dé partner rondom betrokken vaderschap in Nederland.

Vragen over hoe je vaders (beter) betrekt voor Kansrijke Start in jouw regio?

Neem contact met ons op!

Naar contactformulier

Altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op het gebied van betrokken vaderschap? Abonneer je dan op onze informatieve nieuwsbrief!